Ουχάν: Μερικό «lockdown» τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid-19

0
16
Ουχάν: Μερικό «lockdown» τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid-19

Σε τρίτο μερικό «lockdown» προχωρά η Ουχάν λόγω έξαρσης κρουσμάτων.

Σε Κινεζικές πόλεις, σύμφωνα με τον Guardian, καθώς διπλασιάζουν τα κρούσματα του Covid-19, σφραγίζουν κτίρια, κλειδώνουν συνοικίες και ρίχνουν εκατομμύρια πολίτες σε αγωνία.

Η Κίνα ανέφερε την Πέμπτη μια τρίτη συνεχόμενη ημέρα περισσότερων από 1.000 νέων κρουσμάτων Covid σε εθνικό επίπεδο, ένας μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες την ημέρα που οδήγησαν τη Σαγκάη σε ένα πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετό για να ενεργοποιήσει περισσότερους περιορισμούς και περιορισμούς σε όλη την Χώρα.

Αναλυτικά

Η Γουχάν, η τοποθεσία της πρώτης επιδημίας Covid-19 στον κόσμο στα τέλη του 2019, ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα.  Η πόλη έχει καταγράψει 240 κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε μια περιοχή να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Η πόλη ανέστειλε επίσης την πώληση χοιρινού κρέατος σε μέρη της πόλης, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι αρχές δήλωσαν ότι ένα κρούσμα Covid είχε συνδεθεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομική παραγωγή και η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, σφράγισε την Πέμπτη περισσότερους δρόμους και γειτονιές και κράτησε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, καθώς οι νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση του Covid που συνεχίστηκε την τέταρτη εβδομάδα .

Στο Xining, πρωτεύουσα της επαρχίας Qinghai, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγαν για ελλείψεις τροφίμων και πληθωρισμό τιμών για βασικά αγαθά, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίστηκαν για να περιορίσουν την ανάκαμψη του Covid μετά την εβδομαδιαία αργία της Εθνικής Ημέρας στις αρχές Οκτωβρίου.

Κλείνουν καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης

«Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, ορισμένα καταστήματα λαχανικών και φρούτων έχουν κλείσει και έχουν τεθεί σε καραντίνα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Σινίν την Τετάρτη.

Ο φόρτος κρουσμάτων κοροναϊού της Κίνας παρέμεινε μικρός σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, αλλά τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα περιορισμού κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και έχουν ταραχοποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Datong και Xi’an, έχουν εφαρμόσει νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα για να περιορίσουν τα τοπικά κρούσματα.

Στο Πεκίνο, το θεματικό πάρκο Universal Resort έκλεισε την Τετάρτη, αφού τουλάχιστον ένας επισκέπτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στο Zhengzhou, σημειώθηκε επιδημία σε ένα εργοστάσιο που απασχολεί περίπου 300.000 άτομα και είναι γνωστό ως ο μεγαλύτερος παραγωγός iPhone στον κόσμο.

Η Foxconn Technology Group, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση, αναγνώρισε την έξαρση την Τετάρτη, αλλά είπε ότι «η λειτουργία και η παραγωγή… είναι σχετικά σταθερή».

«Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους (διατηρούνται)», είπε η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών, προσθέτοντας ότι «παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα προς το ζην, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών υλικών, της ψυχολογικής άνεσης και της ανταπόκρισης».

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσο προσωπικό επηρεάστηκε από το ξέσπασμα, αλλά είπε ότι ήταν ένας «μικρός αριθμός» και ότι οι αβάσιμες διαδικτυακές φήμες για δεκάδες χιλιάδες μολύνσεις ήταν «προφανώς ψευδείς».

«Προς το παρόν, το έργο πρόληψης της επιδημίας στο Zhengzhou προχωρά σταθερά και ο αντίκτυπος… είναι ελεγχόμενος», ανέφερε η δήλωση.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να τηρήσει την απάντησή της με μηδενική ανοχή στον Covid-19 και να εφαρμόσει αυτά που οι αρχές λένε ότι είναι απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

Πηγή dikaiologitika.gr