Μεξικό: Ένοπλοι δολοφονούν 18 ανθρώπους σε κοινότητα μεταξύ αυτών και τον δήμαρχο

0
21

Μεξικό: Ένοπλοι δολοφονούν 18 ανθρώπους σε κοινότητα μεταξύ αυτών και τον δήμαρχο

Σφαγή 18 ανθρώπων απο ενόπλους στην κοινότητα στην Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο. Μεταξύ των θυμάτων και ο δήμαρχος. Άλλοι 2 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της εφόδου.

Την είδηση  ανακοίνωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις.

Η κοινότητα των 4.300 δέχθηκε την επίθεση μέρα μεσημέρι καθώς  ό νότιος τομέας του Μεξικού  μαστίζεται απο τη βία των  συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Νεκρός και ο πατέρας του δημάρχου που επίσης είχε διατελέσει δήμαρχος πριν απο μερικά χρόνια, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες —αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες— και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr