«Μαύρες» προβλέψεις Πούτιν για παγκόσμιο πόλεμο: «O κόσμος αλλάζει και κάποιοι προσπαθούν να παραμείνουν ηγεμόνες»

0
13
«Μαύρες» προβλέψεις Πούτιν για παγκόσμιο πόλεμο: «O κόσμος αλλάζει και κάποιοι προσπαθούν να παραμείνουν ηγεμόνες»

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως «αναδύονται νέοι κίνδυνοι και προκλήσεις για τη συλλογική ασφάλεια, γεγονός που είναι κυρίως αποτέλεσμα της απότομης κλιμάκωσης της παγκόσμιας γεωπολιτικής αντιπαράθεσης».

Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών των μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS ή ΚΑΚ), ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε την Τετάρτη την ανησυχία της Μόσχας για τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα», αναπαράγοντας μια ατεκμηρίωτη – για την ώρα – κατηγορία τουλάχιστον για τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε, παράλληλα, τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύρραξης – αλλά και μίας ακόμη μεγαλύτερης στην περιοχή – τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Ο κόσμος γίνεται πολυπολικός, αλλά ορισμένες χώρες προσπαθούν να «διατηρήσουν την παραπαίουσα ηγεμονία τους», δήλωσε παράλληλα, σύμφωνα με τον Tass.

Κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, ο κόσμος αλλάζει και γίνεται πραγματικά πολυπολικός, αλλά ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας προσπαθούν πάση θυσία να κρατηθούν στην παραπαίουσα ηγεμονία τους, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, στρατιωτικών, οικονομικών, πληροφοριακών και άλλων μεθόδων και μέσων που κυμαίνονται από την παραβίαση των νομικών μηχανισμών στρατηγικής σταθερότητας έως την επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον όσων διαφωνούν με την πολιτική τους.

Ο Πούτιν, μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτά τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «δεν διστάζουν ακόμη και από το άμεσο σαμποτάζ».

«Αναφέρομαι στην οργάνωση δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Streams».

Ο Πούτιν δήλωσε, στο πλαίσιο αυτό, πως «το δυναμικό συγκρούσεων παραμένει πολύ υψηλό στον κόσμο συνολικά, καθώς και σε περιφερειακό επίπεδο».

Πηγή dikaiologitika.gr