Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Ζιλιέτ Μπινός: Κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης

0
57
Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Ζιλιέτ Μπινός: Κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης

Κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης στις Ιρανές

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο Ιράν και με κάθε τρόπο δείχνει την αλληλεγγύη του στις Ιρανές. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες του δυτικού κόσμου οι οποίες κόβουν τα μαλλιά τους θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τη συμπαράστασή τους. Ανάμεσά τους και διάσημες Γαλλίδες ηθοποιοί.

 Σεβασμός μόνο!

Η δολοφονία της Μάχσα Αμίνι από την αστυνομία ηθικής του Ιράν γιατί δεν φορούσε «σωστά» το χιτζάπ της και φαίνονταν τούφες από τα μαλλιά της, έβγαλε στους δρόμους τις θαρραλέες Ιρανές, οι οποίες αψηφώντας τον φόβο καίνε τις μαντίλες τους και κόβουν τα μαλλιά τους. Στο πλευρό τους έχουν και χιλιάδες άνδρες, με το Ιράν τις τελευταίες μέρες να μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς σε κάθε γωνιά της χώρας, γίνονται διαδηλώσεις.

Οι Ζιλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μέλανι Λορέντ, Ιζαμπέλ Ιπέρ και Σάρλοτ Γκένσμπουργκ έκοψαν τα μαλλιά τους με την κίνησή τους να αποθεώνεται από όλους.

Με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media και με το hashtag #HairForFreedom, οι Γαλλίδες ηθοποιοί έκοψαν τούφες από τα μαλλιά τους, με τη Μπινός μάλιστα να κόβει ολόκληρες τούφες δηλώνοντας «Για την ελευθερία!».

Η καμπάνια αποτελεί μία πρωτοβουλία του Richard Sedillot, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των Γάλλων σχετικά με την κατάσταση στο Ιράν.

Είναι αδύνατο να μην καταδικάζεις ξανά και ξανά αυτή την τρομερή καταπίεση

Υπάρχουν ήδη δεκάδες νεκροί άνδρες και γυναίκες, μεταξύ αυτών και παιδιά. Οι συλλήψεις μόνο αυξάνονται και οι φυλακισμένοι κρατούνται παράνομα και πολύ συχνά βασανίζονται. Αποφασίσαμε να απαντήσουμε στο κάλεσμα κόβοντας επίσης μερικές από τις τούφες μας.

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/lzJZlHtvmq8}

 

 

Πηγή dikaiologitika.gr