Κοινή υποψηφιότητα από Ουκρανία, Ισπανία, Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030

0
74
Κοινή υποψηφιότητα από Ουκρανία, Ισπανία, Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030
Η συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας για την υποψηφιότητα του Μουντιάλ 2030 επιβεβαιώθηκε από τους επικεφαλής των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου στα κεντρικά γραφεία της UEFA.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την Τετάρτη (5/10) την ένταξη της χώρας του στην κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, τη στιγμή που το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με τη ρωσική εισβολή.

Αυτή η υποψηφιότητα «είναι κάτι περισσότερο από ένα σύμβολο πίστης στην κοινή μας νίκη», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, προσθέτοντας: «Η Ουκρανία θα αντέξει, θα επικρατήσει και θα ανοικοδομηθεί μέσω της αλληλεγγύης των εταίρων της».

Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαιώθηκε από τους ηγέτες των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου Ισπανίας και Πορτογαλίας στα κεντρικά γραφεία της UEFA.

Πρόκειται για το όνειρο εκατομμυρίων Ουκρανών οπαδών. Το όνειρο ανθρώπων που επέζησαν από τη φρίκη του πολέμου ή εξακολουθούν να βρίσκονται στα κατεχόμενα, πάνω από τα οποία σίγουρα θα κυματίζει η ουκρανική σημαία σύντομα, όπως δήλωσε ο Άντριι Πάβελκο, πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή dikaiologitika.gr