Ιταλία: Υπεγράφη το διάταγμα με τα ενεργειακά μέτρα

0
59

Ιταλία: Υπεγράφη το διάταγμα με τα ενεργειακά μέτρα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, σήμερα (6/10) το απόγευμα υπέγραψε το διάταγμα με τα ενεργειακά μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Το διάταγμα καθορίζει νέα χρονικά όρια για την θέρμανση που λειτουργεί με φυσικό αέριο και θεσπίζει τη μείωση (κατά έναν βαθμό) των μέγιστων τιμών θερμοκρασίας των θερμαινόμενων χώρων.

Αναλυτικά, μειώνεται κατά μία ώρα την ημέρα η λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, ενώ το χρονικό διάστημα λειτουργίας των συστημάτων για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο μειώνεται κατά 15 ημέρες, δηλαδή ξεκινά 8 ημέρες αργότερα και λήγει 7 ημέρες νωρίτερα.
Επίσης, στην Ιταλία αναγνωρίζονται έξι κλιματικές ζώνες, και έτσι η ημερομηνία έναρξης και λήξης της ‘κλιματιζόμενης’ περιόδου θα εξαρτηθεί από την ανωτέρω καταχώρηση.

Προφανώς έχουν εντοπιστεί και εξαιρέσεις (και υπό προϋποθέσεις), όπως στην περίπτωση οίκων ευγηρίας, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, αλλά και βιομηχανίες, ενώ πλήρη εξαίρεση αποτελούν όσα κτίρια φέρουν θέρμανση που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr