Η ΕΕ προειδοποιεί τον Μασκ: Το Twitter θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες μας

0
26

Η ΕΕ προειδοποιεί τον Μασκ: Το Twitter θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες μας

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση στις μεγάλες πλατφόρμες που μόλις έχει εγκριθεί, προειδοποίησε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη νομοθεσία αυτή.

Απαντώντας στον ιδιοκτήτη της Tesla που έγραψε χθες βράδυ στο Twitter «το πουλί απελευθερώθηκε [πέταξε]» (“the bird is freed”), αφού ανέλαβε τον έλεγχο της πλατφόρμας έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, ο Μπρετόν έγραψε με τη σειρά του στο Twitter: «Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες». 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Υπενθυμίζεται πως ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Το πουλί ελευθερώθηκε» έγραψε στο Twitter το πρωί της Παρασκευής (28/10)

https://platform.twitter.com/widgets.js

 

Μετά το τέλος της σχοινοτενούς διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Αυτό θα του δώσει τον έλεγχο του δικτύου στο οποίο ο κόσμος συζητά, κινητοποιείται, τσακώνεται και ρίχνει σκιές, με τον Μασκ συχνά πρώτο ανάμεσά τους. «Ο λόγος που απέκτησα το Twitter είναι επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχουμε μια κοινή ψηφιακή πλατεία της πόλης» για υγιή συζήτηση, δήλωσε ο Μασκ νωρίτερα την Πέμπτη, ενώ επέμεινε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα «κολαστήριο ελεύθερων για όλους».

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr