Εννέα νεκροί από την νέα επιδημία Έμπολα στην Ουγκάντα: Aπορρίπτει το σενάριο καραντίνας ο πρόεδρος Μουσεβένι

0
36
Εννέα νεκροί από την νέα επιδημία Έμπολα στην Ουγκάντα: Aπορρίπτει το σενάριο καραντίνας ο πρόεδρος Μουσεβένι

Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στην κεντρική Ουγκάντα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η Ουγκάντα έχει ήδη βιώσει στο παρελθόν πολλές επιδημίες του Έμπολα – μιας ασθένειας που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στην Αφρική από το 1976, όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η ασθένεια αυτή είναι συχνά θανατηφόρα, όμως πλέουν υπάρχουν εμβόλια και θεραπείες για τον αιμορραγικό πυρετό που μεταδίδεται στους ανθρώπους από μολυσμένα ζώα, με τις Αρχές να είναι – για την ώρα – καθησυχαστικές.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, έκανε λόγο για επτά νεκρούς, ενώ με σύμφωνα με τη νεότερη ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα, ανεβάζοντας σε συνολικά 43 τους προσβληθέντες και σε 9 τους νεκρούς. 

Υπενθυμίζεται πως η Τζέιν Ρουθ Ασένγκ Οσέρο, υπουργός Υγείας της Ουγκάντας, ανακοίνωσε το Σάββατο τον πρώτο θάνατο γιατρού που προσβλήθηκε από τον Έμπολα.

Ο πρόεδρος Γιοουέρι Μουσεβένι απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί οποιουδήποτε είδους καραντίνα, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την επιδημία.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν στις 23 Σεπτεμβρίου τον θάνατο ενός 24χρονου άνδρα στην περιοχή Μουμπέντε, το πρώτο κρούσμα από το 2019. Ο νεαρός αυτός προσβλήθηκε από μια «σχετικά σπάνια» παραλλαγή του ιού, τη λεγόμενη «σουδανική» που είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά στην Ουγκάντα το 2012.

Πηγή dikaiologitika.gr