ΕΔΑΣΑ: Απόκτηση νέου πυροσβεστικού οχήματος – Ευχαριστίες για τη μεγάλη υποστήριξη κατά τα έτη 2021-2022

0
34

ΕΔΑΣΑ: Απόκτηση νέου πυροσβεστικού οχήματος – Ευχαριστίες για τη μεγάλη υποστήριξη κατά τα έτη 2021-2022

Ο Σύλλογος «Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής – Ε.ΔΑΣ.Α.», από τη Δευτέρα 22/8/2022  έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του με την απόκτηση νέου πυροσβεστικού οχήματος Α τύπου (δεξαμενή χωρητικότητας 500 lt νερού), το οποίο περιπολεί στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας και πέριξ συμβάλλοντας στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών τόσο στην περιοχή όσο και στην υπόλοιπη Αττική.

Όπως αναφέρει ο ΕΔΑΣΑ: «Η απόκτηση και 2ου πυροσβεστικού οχήματος ήταν ένας στόχος ετών, ο οποίος έγινε εφικτός χάρη στην εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση ευαισθητοποιημένων φυσικών και νομικών προσώπων, αφού ο ΕΔΑΣΑ – ως μη κερδοσκοπικό σωματείο – συντηρείται από σποραδικές χρηματοδοτήσεις και από τις, συμβολικού ύψους, συνδρομές των μελών του.
Από τις δωρεές αυτές, ειδικά κατά το 2021, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, μεγάλο μέρος του οποίου – μετά την κάλυψη άμεσων αναγκών που προέκυψαν κατά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική – διατέθηκε για την αγορά του νέου οχήματος.

ΕΔΑΣΑ: Απόκτηση νέου πυροσβεστικού οχήματος – Ευχαριστίες για τη μεγάλη υποστήριξη κατά τα έτη 2021-2022Το πολυδάπανο εγχείρημα της μετατροπής του σε πυροσβεστικό (κατασκευή και τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος, λοιπός εξοπλισμός, διαδικασίες έγκρισης τύπου) επετεύχθη με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το νέο όχημα εντάσσεται άμεσα στη διάθεση της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης του Συλλόγου, η οποία βρίσκεται στις επάλξεις καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε αντιπυρικής περιόδου με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.
Πέρα, όμως, από την απόκτηση του πυροσβεστικού οχήματος Α τύπου, οι δωρεές που αναφέρθηκαν προηγουμένως συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου για περαιτέρω ενίσχυση των δράσεών του, με:
– Ατομικό εξοπλισμό των νέων πιστοποιημένων εθελοντών του
– Επικοινωνιακό εξοπλισμό
– Εξοπλισμό δασοπυροφύλαξης και δασοπυρόσβεσης
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η έγκαιρη και άρτια προετοιμασία των Ομάδων του ΕΔΑΣΑ οι οποίες συνεχίζουν το έργο τους με υψηλό ηθικό και ακόμη υψηλότερο αίσθημα ευθύνης. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους όσους συνέβαλαν:ΕΔΑΣΑ: Απόκτηση νέου πυροσβεστικού οχήματος – Ευχαριστίες για τη μεγάλη υποστήριξη κατά τα έτη 2021-2022

Ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που στήριξαν προσωπικά, ηθικά και οικονομικά, ειδικά σε μία χρονική περίοδο με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους.
Ο ΕΔΑΣΑ ευχαριστεί θερμά όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν και στήριξαν έμπρακτα τις προσπάθειές του για το επόμενο βήμα, προκειμένου να παραμένει αξιόμαχος δεδομένων και των νέων προκλήσεων της εποχής, δεσμεύεται, δε, να συνεχίσει με συνέπεια τις προσπάθειες για την προστασία του δασικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές».ΕΔΑΣΑ: Απόκτηση νέου πυροσβεστικού οχήματος – Ευχαριστίες για τη μεγάλη υποστήριξη κατά τα έτη 2021-2022

Ποιος είναι ο ΕΔΑΣΑ

Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας – στο μέτρο του δυνατού- προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής. Στα 34 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται:
•Πάνω από 2970 πυροφυλάξεις
•Πάνω από 9210 ώρες περιπολιών της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης του ΕΔΑΣΑ
•Πάνω από 270 ειδοποιήσεις για πυρκαγιές
Κανάλια επικοινωνίας ΕΔΑΣΑ:

Αρχική

https://www.facebook.com/EDASA1987/
https://www.facebook.com/groups/EDASA/

Email: [email protected]

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr