Χερσώνα: Την αυτοχειρία του Ρώσου υπουργού Άμυνας ως αποτυχημένου ζήτησε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προσαρτημένης περιοχής

0
35

Χερσώνα: Την αυτοχειρία του Ρώσου υπουργού Άμυνας ως αποτυχημένου ζήτησε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προσαρτημένης περιοχής

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της προσαρτημένης περιοχής της Χερσώνας, που διορίστηκε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, χλεύασε τους στρατηγούς της Μόσχας και ανέφερε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρέπει να αυτοκτονήσει για την αποτυχία του στον πόλεμο, αναφέρει το Sky News.

Ο Kirill Stremusov, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις εν μέσω μιας επιτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Σε ένα τετράλεπτο βίντεο-μήνυμα, επικρίνει δημόσια τους «στρατηγούς και υπουργούς» στη Μόσχα, επειδή δεν κατανοούν τα προβλήματα στο μέτωπο.

«Πράγματι, πολλοί λένε: αν ήταν οι υπουργοί Άμυνας που επέτρεπαν μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων, θα μπορούσαν να είχαν αυτοκτονήσει τιμητικά», είπε ο Στρεμούσοφ. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί προσθέτοντας αμέσως μετά πωςη λέξη τιμή είναι ακατανόητη για πολλούς”

Η δημόσια αλλά και σπάνια προσβλητική κριτική  στους ανθρώπους του Πούτιν είναι εξαιρετικό φαινόμενο στη σύγχρονη Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τέτοιες δηλώσεις Ρώσων ηγετών. Ο Στρεμούσοφ συμπλήρωσε την κριτική του με επαινετικά λόγια για τους στρατιώτες που υπερασπίστηκαν τη χώρα τους μέχρι θανάτου, αντιπαραθέτοντας τον ηρωισμό τους με τους «ανίκανους στρατιωτικούς ηγέτες» στη Μόσχα

Politika.rs 

Mετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr