Τουρκία: Σειρά του Τσαβούσογλου για νέες προκλήσεις, «θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει»

0
47
Τουρκία: Σειρά του Τσαβούσογλου για νέες προκλήσεις, «θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει»

Συνεχίζονται οι καθημερινές απειλές από την Τουρκία και αυτή τη φορά ήταν η σειρά (και πάλι) του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απειλήσει Ελλάδα και Κύπρο, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να κάνει… παρατηρήσεις στις ΗΠΑ και να καλεί τους πάντες «να συμμαζέψουν τα μυαλά τους».

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή (30.09.2022). Και φυσικά, για ακόμη μια φορά, από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ΗΠΑ και Ε.Ε..

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, «κάλεσε» την Ελλάδα να… προσέχει, λέγοντας ότι «θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τον τρόπο που καταλαβαίνει και πρέπει να προσέχει».

Ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε μία «μεγάλη» επίθεση στις ΗΠΑ, μετά και την απόφαση της Ουάσινγκτον να άρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, λέγοντας ότι… «όσοι είναι δίπλα στον Έλληνα και τον ελληνοκύπριο, να μην περιμένουν τη φιλία μας».

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις αποφάσεις των ΗΠΑ. Αφού θέλουν κλιμάκωση, θα την έχουν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αν θέλετε να “σκαρφαλώσετε” στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων μας σε Αιγαίο και Κύπρο».

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει «μιλήσει» στις ΗΠΑ «και τους είπαμε να μη γίνουν παιχνίδι της Ελλάδας. Να συμμαζέψουν τα μυαλά τους όλοι».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ με την… άδεια (!) της Τουρκίας και κατηγόρησε την Αθήνα ότι «κρύβεται» πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή dikaiologitika.gr