Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για σήμερα και αύριο

0
22
Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για σήμερα και αύριο

«Πλούσιο» είναι το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη τις δύο πρώτες μέρες της παραμονής του εκεί.

Στις ΗΠΑ ταξιδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα μιλήσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη απόψε και στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για τις δυτικές δημοκρατίες εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας, σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας και των συνόρων.

Επιπλέον αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ηγέτες και επενδυτές, ενώ θα δώσει και συνεντέυξεις σε δύο μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

Το Πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη έχει ως εξής:

  • Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Τρίτη, θα συναντηθεί στις 17.30 (τοπική ώρα) με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid.
  • Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με επικεφαλής αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και με την AIPAC.
  • Στις 10.15 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Abdullah II της Ιορδανίας.
  • Στις 12.30, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του Ομογενειακές οργανώσεις.
  • Στις 16.00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθει με τον Πρόεδρο της Σενεγάλης, Macky Sall.
  • Στις 19.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα παραβρεθούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή dikaiologitika.gr