Το Champions League «ταξιδεύει» και στις ΗΠΑ με τις «ευλογίες» UEFA και ECA

0
47
Το Champions League «ταξιδεύει» και στις ΗΠΑ με τις «ευλογίες» UEFA και ECA

Οι Aμερικάνοι θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League στις ΗΠΑ, προοπτική που αντιμετωπίζουν θετικά η UEFA και η ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «As».

«Όλο και περισσότεροι σημαντικοί τελικοί και τουρνουά παίζονται στις ΗΠΑ, αλλά από τη χώρα λείπει το… κερασάκι στην τούρτα, ο τελικός του Champions League, που δεν έφυγε ποτέ από τη “Γηραιά Ήπειρο”, μία πρόκληση σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος, κάνοντας «την UEFA να το βλέπει ευνοϊκά και την ECA, που την επόμενη εβδομάδα έχει Γενική Συνέλευση στην Κωνσταντινούπολη, να τάσσεται υπέρ».

Η UEFA μόλις πούλησε τα δικαιώματά της για τις ΗΠΑ σε CBS, Viacom και Paramount για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί με την αλλαγή του κορυφαίου τουρνουά από το 2024.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων… βαδίζει προς τις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί και τουρνουά από άλλες συνομοσπονδίες, όπως το Copa América και το Gold Cup.

Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ παρουσιάζει ανάπτυξη, ενώ 22 από τους 28 συλλόγους του MLS έχουν ήδη γήπεδα ειδικά για ποδόσφαιρο που δεν επαναχρησιμοποιούνται από άλλα αθλήματα, όπως γινόταν.

Πηγή dikaiologitika.gr