Την Τετάρτη στις 9:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Οκτωβρίου σε ρεύμα και φυσικό αέριο

0
6
Την Τετάρτη στις 9:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Οκτωβρίου σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στο ρεύμα θα υπάρξουν κλιμακωτές επιδοτήσεις, ενώ στο φυσικό αέριο το μοντέλο θα είναι οριζόντιο.

Αύριο Τετάρτη – και συγκεκριμένα στις 9:30  το πρωί – ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα ανακοινώσει τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο για τον μήνα Οκτώβριο.

Οι ανακοινώσεις επιδότησης από τον υπουργό θα ακολουθήσουν μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τις νέες χρεώσεις από τους παρόχους – οι οποίοι θα κοινοποιήσουν απόψε τα τιμολόγια ρεύματος για τον επόμενο μήνα, με τις τιμές να εκτιμάται πως θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις τρέχουσες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά στο ρεύμα θα δημιουργηθούν τρία κλιμάκια κατανάλωσης με τις επιδοτήσεις να κλιμακώνονται.

  • Τη χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης με «ταβάνι» τις 500 κιλοβατώρες το μήνα, που εκτιμάται ότι αφορά 9 στα 10 νοικοκυριά και θα λάβει το μεγαλύτερο ύψος επιδότησης.
  • Τη μεσαία κατηγορία που εκτιμάται ότι θα αφορά σε καταναλώσεις έως 1.000 κιλοβατώρες το μήνα, με χαμηλότερη κρατική ενίσχυση.
  • Και την υψηλή κατανάλωση άνω των 1.000 κιλοβατώρων μηνιαίως, που θα λάβει και τη μικρότερη επιδότηση.

Το ποσό της επιδότησης δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή ρεύματος που θα πληρώνει τελικά ο καταναλωτής για την χαμηλή κατηγορία θα είναι 15 λεπτά η KWh.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις που θα δοθούν στους καταναλωτές φυσικού αερίου, φέρεται να προκρίνεται ένα ποσό τέτοιο που θα φέρει την λιανική τιμή στα κοντά στα 14 λεπτά την κιλοβατώρα. Αν αυτό συμβεί τότε πρόκειται για κάλυψη του μισού από το επιπλέον κόστος που θα έχουν οι καταναλωτές.

Πηγή dikaiologitika.gr