Συνελήφθη η δημοσιογράφος που γνωστοποίησε τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

0
11
Συνελήφθη η δημοσιογράφος που γνωστοποίησε τον θάνατο της Μαχσά Αμινί
Η Νιφουλάρ Χαμιντί δημοσιογράφος για το ιρανικό μέσο “Sharq” συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, στον απόηχο του θανάτου της Μαχσά Αμινί.

Η σύλληψη που έχει ευθεία σύνδεση με τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, ήταν εκείνη της Νιλουφάρ Χαμεντί, δημοσιογράφου της Τεχεράνης που είχε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν σε κώμα η Μαχσά Αμινί και συνέβαλε στην κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την τύχη της, όπως ανακοίνωσε μέσω του Telegram η εφημερίδα Shargh για την οποία εργάζεται η Χαμεντί.

{https://twitter.com/sebusher/status/1572922543723671552}

{https://twitter.com/tara_ahmadi/status/1572996399821901827}

Ο Μαζίντ Ταβακολί, ο οποίος έχει συλληφθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την αμφισβητούμενη προεδρική εκλογή του 2009, συνελήφθη την περασμένη νύκτα, έκανε γνωστό μέσω του Twitter ο αδελφός του, ο Μοχσέν.

{https://twitter.com/RezaYounesi/status/1573200727341776897}

Ένα άλλο μαχητικό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, ο Χοσεΐν Ροναγί, κατάφερε από την πλευρά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που ήρθαν να τον συλλάβουν στο σπίτι του ενώ έδινε συνέντευξη στο κανάλι Iran International που έχει έδρα το Λονδίνο, έκανε γνωστό αυτό το τελευταίο.

Η φωτορεπόρτερ Γιαλντά Μοαϊερί συνελήφθη επίσης αυτή την εβδομάδα ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση όλων των δημοσιογράφων που έχουν συλληφθεί επειδή κάλυψαν αυτή την υπόθεση.

 

Πηγή dikaiologitika.gr