Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (φωτό+βίντεο)

0
25
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (φωτό+βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι τάσσονται ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Θα ακολουθήσει πορεία. Έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου στο ύψος του μετρό

Στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

55fab9e5 adfa 4ad8 91b2 02cf3ed3c8c4

Σύμφωνα με ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ – δηλαδή το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με την συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια εποχή όπου τα πάντα ακριβαίνουν, τα νοίκια ανεβαίνουν ραγδαία και η διαβίωση μας δυσκολεύει διαρκώς, επιλέγει να προσπαθήσει να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Εμείς από την πλευρά μας του κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν, όπως ήδη αποδείξαμε μη αφήνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία να μπει μέσα στα πανεπιστήμια μας. Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

{https://www.youtube.com/watch?v=ZJWJnFwDuzE&feature=youtu.be}

5e146047 4338 41eb 822c 3a22223b8b70

ee67a6fe d3b1 4664 8581 9d3d4061fd5d

#ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ #ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ_ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ #ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πηγή dikaiologitika.gr