Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Προειδοποίηση για τσουνάμι

0
18
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Δυνατός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, την Κυριακή (18/09), στην Ταϊβάν και έτσι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν με βάση τη μετεωρολογική υπηρεσία του νησιού, προκαλώντας προειδοποίηση για τσουνάμι. Ωστόσο, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) κατέγραψε τον σεισμό με μέγεθος 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ταϊβάν ανέφεραν ότι κατέρρευσε ένα κτήριο που στεγάζει ένα κατάστημα ψιλικών, ενώ τουλάχιστον ένα βαγόνι τρένου εκτροχιάστηκε σε σταθμό στην ανατολική ακτή. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές αν υπάρχουν θύματα.

 {https://twitter.com/badiucao/status/1571402073387966466}

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση στην Ταϊβάν μετά τη δόνηση, καθώς ανέφερε ότι επικίνδυνα κύματα ήταν πιθανά σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο κατά μήκος των ακτών της Ταϊβάν. Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για κύματα ύψους 1 μέτρου σε τμήμα του νομού Οκινάουα μετά τον σεισμό.

Πηγή dikaiologitika.gr