Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση (βίντεο)

0
27
Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση (βίντεο)
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνει αυτή την ώρα διάγγελμα στον ρωσικό στρατό, για πρώτη φορά από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, με στόχο την απελευθέρωση του Ντονμπάς, όπως είπε κατηγορώντας τη Δύση ότι σκοπεύει να καταστρέψει τη Ρωσία κι ότι προσπάθησε να μετατρέψει το λαό της Ουκρανίας σε τροφή για κανόνια.

 

Ο Πούτιν είπε ότι η μερική επιστράτευση θα ξεκινήσει από σήμερα κι ότι ήταν αναγκαίο να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση «για την προστασία των ανθρώπων μας στα απελευθερωμένα εδάφη.

 

Γι’ αυτό ζήτησα από το υπουργείο Άμυνας να συμφωνήσει σε μια “μερική επιστράτευση”. Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί.

 

Σε ένα μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα, λέει: «Πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας και άλλων περιοχών που είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς.

 

Θα μιλήσουμε για τα βήματα της προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίσουν οι ίδιοι τη βούλησή τους

 

Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να “μπλοκάρουν” κάθε ανεξαρτησία και ανάπτυξη.

 

Προκειμένου να επιβάλουν τη θέλησή τους με βάναυσους τρόπους σε άλλους ανθρώπους. Ο στόχος της Δύσης εξακολουθεί να είναι η αποδυνάμωση και η καταστροφή, το λένε ανοιχτά», είπε αρχικά ο Πούτιν, αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στο τέλος του μήνα.

 

Ο Πούτιν πρόσθσε ότι η Δύση έκανε τον ουκρανικό λαό «κρέας για κανόνια» ήδη από το 2014, όταν προσαρτήθηκε η χερσόνησος της Κριμαίας.

 

Συνεχίζει λέγοντας ότι ο «κύριος στόχος» της «απελευθέρωσης» του λαού της περιοχής του Ντονμπάς «παραμένει αμετάβλητος».

Δείτε το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν:

 

{https://www.youtube.com/watch?v=9Auq9mYxFEE}

Πηγή dikaiologitika.gr