Πώς θα πετύχετε τη μείωση 15% στην κατανάλωση ρεύματος

0
19
Πώς θα πετύχετε τη μείωση 15% στην κατανάλωση ρεύματος

Αρκετές από τις καθημερινές μας συνήθειες «επιβάλλεται» να αλλάξουν από την 1η Οκτωβρίου, όταν θα έρθουν οι σαρωτικές αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος. Πώς θα «πιάσουμε» τον περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος, η οποία θα φέρει τη μείωση 15% στους λογαριασμούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει τον χειμώνα είναι η θέρμανση του σπιτιού. Για πετρέλαιο δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, το κλιματιστικό και τα ηλεκτρικά σώματα καταναλώνουν ενέργεια.

Αρκετοί πολίτες που είχαν μειώσει την κατανάλωση ρεύματος τα τελευταία χρόνια για να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως λένε αδυνατούν να πιάσουν τον στόχο του 15% που έχει βάλει η κυβέρνηση.

Ακόμα πιο δύσκολη η επίτευξη του στόχου για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τα μέτρα και ο τρόπος που θα δίνονται οι επιδοτήσεις στο ρεύμα από τον Οκτώβριο, αναμένεται να ανακοινωθούν από την επόμενη εβδομάδα.

Στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα οφείλεται τουλάχιστον το 30% της κατανάλωσης ρεύματος. Η αντικατάσταση του με έναν ηλιακό διπλής ενέργειας μπορεί να μας δώσει εξοικονόμηση από 60 έως 70%.

Το ηλεκτρικό σίδερο είναι από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές. Στην περίπτωση όμως που κάτω από το σιδερόπανο στρώσουμε φύλλα αλουμινόχαρτου, ένα θερμόφιλο υλικό δηλαδή, θα χρειαστούμε τον μισό χρόνο σιδερώματος. Με αυτό τον τρόπο ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 20 κιλοβατώρες το μήνα, θα εξοικονομήσει τις 10, δηλαδή το 50%.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πάροχο ρεύματος αναζητώντας ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Πηγή dikaiologitika.gr