«Πώς να σπάσω το χέρι μου», ψάχνουν οι Ρώσοι στο Ίντερνετ για να γλιτώσουν την επιστράτευση

0
73
«Πώς να σπάσω το χέρι μου», ψάχνουν οι Ρώσοι στο Ίντερνετ για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Μετά το διάγγελμα του Πούτιν για μερική επιστράτευση στη Ρωσία, πολλοί είναι οι Ρώσοι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Πανικό προκάλεσε το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με το οποίο κήρυξε «μερική» επιστράτευση στη χώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως σε λίγες ώρες οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία … ξεπούλησαν!

Η ραγδαία αύξηση όμως στις κρατήσεις εισιτηρίων έθεσε σε συναγερμό το Κρεμλίνο που ανιλήφθηκε την προσπάθεια εγκατάλειψης της χώρας και έτσι δόθηκε διαταγή στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια στους άνδρες από 18 έως 65 ετών.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να πωλούν εισιτήρια σε Ρώσους άνδρες ηλικίας 18 έως 65 ετών, εκτός εάν μπορούν να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία έγκρισης για ταξίδι από το Υπουργείο Αμυνας.

Όμως, ο πανικός και η προσπάθεια των Ρώσων να αποφύγουν να κληθούν να πολεμήσουν αποδεικνύεται και από την αναζήτηση τους στο ίντερνετ που αυτή τη στιγμή φιγουράρει ψηλά το «πώς να σπάσετε το χέρι σας».

Όπως παρατήρησε ο Ίαν Μπρέμερ, πρόεδρος και ιδρυτής του Eurasia Group, οι διαδικτυακές αναζητήσεις στη Ρωσία για τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να σπάσει το χέρι του έχουν «πάρει φωτιά» σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Κάνουν «τα πάντα για να γλιτώσουν από τη μάχη», γράφει ο αναλυτής στο Twitter.

{https://twitter.com/ianbremmer/status/1572576881391521792?s=20&t=rcKV2WhPCTkYAGmHIsOYnw}

Πηγή dikaiologitika.gr