Πιο πιθανή η επιστροφή των «Ελγίνειων Μαρμάρων» στη Ελλάδα με βασιλιά τον Κάρολο, εκτίμησε ο Παύλος (βίντεο)

0
14
Πιο πιθανή η επιστροφή των «Ελγίνειων Μαρμάρων» στη Ελλάδα με βασιλιά τον Κάρολο, εκτίμησε ο Παύλος (βίντεο)

«Θα ήθελα να τα δω τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέφουν στην πατρίδα και θα βοηθήσω σε αυτό», τόνισε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Πώς θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό ο νέος βασιλιάς Κάρολος.

Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, μίλησε στο Channel 4 (τον παρουσίασε ως Πρίγκιπα Διάδοχο της Ελλάδας, όπως και το BBC) για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα.

Ο Παύλος ρωτήθηκε αρχικά αν θα μπορούσε ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος να επηρεάσει θετικά σε αυτή την εξέλιξη.

«Είναι ένα θέμα για το οποίο μπορούν να μιλήσουν πολλοί στη Βρετανία και όχι μόνο εκείνος (ο Κάρολος). Πιστεύω πως αν οι Βρετανοί αισθάνονται ότι τα Ελγίνεια Μάρμαρα μπορούν να επιστρέψουν εκεί από όπου προέρχονται, στην Ελλάδα, τότε θα είμαστε ευλογημένοι γι’ αυτό που θα συμβεί. Πιστεύω πως ο Κάρλος θα μείνει σιωπηλός, καθώς δεν είναι στο χέρι του να λάβει τέτοιες αποφάσεις.

Ωστόσο, γνωρίζω πως είναι ένα πρόσωπο που του αρέσουν ο πολιτισμός και η αρχιτεκτονική και πιστεύω ότι κι αυτός θα αισθανθεί ότι (τα Γλυπτά) πρέπει να βρίσκονται στο σωστό μέρος. Αυτή είναι η δική μου γνώμη και όχι η δική του. Πιστεύω πως με την αλλαγή που έχει συντελεστεί σήμερα στον κόσμο και με τον τρόπο που έχουμε όλοι την ικανότητα να δούμε πράγματα δικά μας σε άλλες χώρες, τότε θα ήταν καλύτερο να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η γνώμη μου, θα ήθελα να τα δω να επιστρέφουν στην πατρίδα και θα βοηθήσω σε αυτό».

{https://twitter.com/Channel4News/status/1571541941204013060?s=20&t=iZ06gcbGLqWLqPvG7jr7Qw}

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το σκοπεύει… να ζαλίσει τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας για το ίδιο θέμα, ο Παύλος είπε: «Δεν θα μιλούσα συνεχώς στη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας γι’ αυτό το θέμα. Θα είχα, μονάχα, μια πολύ ωραία κουβέντα μαζί της. Και πιστεύω πως και αυτή θα ήταν ανοιχτή σε τέτοιου τύπου συζητήσεις. Αυτά είναι θέματα που μπορούν να συζητηθούν ανοιχτά στον σημερινό κόσμο και, πάλι, δεν θέλω να βάλω λόγια στο στόμα κανενός, ωστόσο πιστεύω πως ο μέσος άνθρωπος θα πιστεύει πως κάποια από αυτά τα αντικείμενα μπορούν να σταθούν καλά στις χώρες τους».

Πηγή dikaiologitika.gr