ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή πολιτών στους Τομείς Πολιτικής του κόμματος

0
35
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή πολιτών στους Τομείς Πολιτικής του κόμματος

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες, επιστήμονες και ειδικούς, να συμμετάσχουν στους Τομείς Πολιτικής του κόμματος, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση των προτάσεων και της πολιτικής του.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «αποδεικνύοντας έμπρακτα την απόφασή του να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην κοινωνία, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη στελέχωση των τομέων πολιτικής του Κινήματος».

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επαγγελματίας, φοιτητής, εργαζόμενος, ακαδημαϊκός, επιστήμονας μπορεί να συμμετέχει στους θεματικούς τομείς πολιτικής, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση και εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.

Υπενθυμίζει ότι η δημόσια διαβούλευση νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων (ΔΙΑΥΓΕΙΑ, OPENGOV) είναι βασικές δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης, οι οποίες υλοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2009.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσα από την πλατφόρμα Ψηφιακή Κοινωνία, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι Τομείς Πολιτικής είναι ομάδες – όργανα τεκμηρίωσης που παράγουν πολιτική, συνεπικουρούν επιστημονικά το κοινοβουλευτικό έργο, συνεργάζονται με τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας, αναλαμβάνουν το συντονισμό σε θέματα διυπουργικού περιεχομένου, διασφαλίζουν διαύλους επικοινωνίας με τις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και τις κοινωνικές οργανώσεις, την επιστημονική κοινότητα και τα μαζικά κινήματα και αναλαμβάνουν τη διοργάνωση δράσεων, θεματικών ημερίδων και προγραμματικών συνεδρίων.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων θα αξιολογηθούν από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή dikaiologitika.gr