Παράθυρο Λαβρόφ για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

0
24
Παράθυρο Λαβρόφ για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Παράθυρο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, φαίνεται πως άνοιξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πιθανότατα υπό την πίεση της ήττας σε σημαντικό τμήμα του μετώπου. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σήμερα, Κυριακή, στην κρατική τηλεόραση της χώρας του τόνισε πως «η Ρωσία δεν απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά όσο περισσότερο καθυστερεί η διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία». Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν λίγο μετά την έναρξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της γειτονικής χώρας, έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες.

Ο κ. Λαβρόφ δικαιολόγησε για άλλη μια φορά τη δράση της Ρωσίας, μιλώντας στην κρατική στην τηλεόραση. Μίλησε για μια αντιπαράθεση με ολόκληρη τη Δύση. «Η Δύση προσπαθεί να διατηρήσει την υπεροχή της με κάθε κόστος. Αλλά η ανθρωπότητα κινείται προς μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη με πολυπολικά κέντρα εξουσίας», σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ.

Επισήμως, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, η Ρωσία έχει θέσει όρους για την ειρήνη που είναι απαράδεκτοι για την Ουκρανία. Συγκεκριμένα από την Ουκρανία  ζητείται όχι μόνο να παραιτηθεί από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αλλά και να συμφωνήσει σε μεγάλες εδαφικές απώλειες. Η Μόσχα απαίτησε την παραχώρηση των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Περαιτέρω επίσημες απαιτήσεις του Κρεμλίνου συνίστανται στην «αποστρατιωτικοποίηση« και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΣΕΡΓΚΕΙ_ΛΑΒΡΟΦ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ

Πηγή dikaiologitika.gr