Παρακολουθήσεις: Ο Κοντολέων βάζει στο «κάδρο» τον Γεραπετρίτη, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

0
22
Παρακολουθήσεις: Ο Κοντολέων βάζει στο «κάδρο» τον Γεραπετρίτη, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον Γιώργο Γεραπετρίτη βάζει στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη νέα κατάθεσή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέοντα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου «…ο Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον Γεραπετρίτη, μονόδρομος η αποπομπή του». Σε άλλο σημείο, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «…γελοιότητες πως ο Μητσοτάκης δεν τον ρώτησε καν γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη ακόμα και όταν τον παραίτησε».

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ:

Μπορεί ο κ. Κοντολέων να συνεχίζει το κρυφτό και την κοροϊδία πίσω από το απόρρητο, σε αντίθεση με τους προκατόχους του στην ΕΥΠ, ωστόσο η σημερινή εξέτασή του ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Ο κ. Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον κ. Δημητριάδη ενημέρωνε και τον κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές.

Αυτόν δηλαδή που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Η αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτός εάν για λόγους που οφείλει να εξηγήσει δημόσια, του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του. Κατά τα λοιπά ο κ. Κοντολέων για ακόμα μία φορά δεν είπε τον «εθνικό λόγο» παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αλλά είπε ότι θα το ξαναέκανε.

Το πραγματικά αδιανόητο ωστόσο είναι ο ισχυρισμός του πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για «σοβαρό εθνικό λόγο»;

Οι αντιφάσεις τους, οι γελοίες και ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά για τις ποινικές τους ευθύνες.

Πηγή dikaiologitika.gr