Παρακολουθήσεις: Αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της εξεταστικής

0
17
Παρακολουθήσεις: Αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της εξεταστικής
Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη σημερινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη. Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι».

Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμενα ότι «δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο της Νέας Δημοκρατίας για κλήση μαρτύρων. Οι μάσκες έπεσαν».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εξεταστικής, Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής Επιτροπής. Η εμμονή της να μην κληθούν και νέοι μάρτυρες απαραίτητοι για την διερεύνηση σε βάθος των τριών υποθέσεων των υποκλοπών, δηλαδή, στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, επιβεβαιώνει την πρόθεση τους για συγκάλυψη των υποθέσεων. Το ΚΚΕ θα ενημερώσει για όλες αυτές τις εξελίξεις τον ελληνικό λαό επίσημα και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να διερευνηθούν οι τρείς σοβαρές αυτές υποθέσεις».

Το ΜεΡΑ25 χρησιμοποίησε την έκφραση «παρωδία», γνωστοποιώντας ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία που αποφάσισε η ΝΔ, για «κατάθεση» στην εξεταστική επιτροπή δια γραπτών ερωτήσεων-απαντήσεων της εκπροσώπου της εταιρείας Intellexa, που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.

Μαρκόπουλος: «Ακόμη περιμένουμε απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για Πιτσιόρλα»

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών, δήλωσε: «Για πρώτη φορά, τρεις πρώην διοικητές και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ, δυο επικεφαλείς Ανεξάρτητων ελεγκτικών Αρχών, εκπρόσωποι εταιριών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν.

»Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς. Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική αποχώρηση τους από τη σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά. Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα».

Στο μεταξύ, σήμερα κατέθεσε και ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL ΙΚΕ, Σταμάτης Τριμπάλης, στην εξεταστική επιτροπή. Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση του κ. Τρίμπαλη ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα.

 

 

Πηγή dikaiologitika.gr