Ουκρανία: Πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία ύψους 300 δισεκ. δολαρίων απαιτεί το Κίεβο

0
50

Ουκρανία: Πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία ύψους 300 δισεκ. δολαρίων απαιτεί το Κίεβο

Πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια επιδιώκει να λάβει η Ουκρανία καθώς το Κίεβο θέλει να από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απόφαση που θα επιτρέψει τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων.

Αυτά δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ντένις Μάλιουσκα, σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke που δημοσιεύεται σήμερα.

Το ποσό των 300 δισεκ. δολαρίων είναι το σύνολο των πόρων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας που είναι τοποθετημένοι στα κράτη της G7 που δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Μόσχας έπειτα από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Πέρα από ότι θα ζητήσει να του παραχωρηθούν τα δεσμευμένα κεφάλαια του ρωσικού δημοσίου, ο κ. Μάλιουσκα είπε πως το Κίεβο θα επιδιώξει να του παραδοθούν οι δεσμευμένοι πόροι και τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό ρωσικών κρατικών εταιρειών και Ρώσων ολιγαρχών.

Βέβαια, υπολογίζεται ότι η αξία των ζημιών στις υποδομές της Ουκρανίας εξαιτίας της εισβολής του στρατού της Ρωσίας είναι πολύ υψηλότερη από το ποσό των 300 δισεκ. Δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr