Ο Στόλτενμπεργκ «προειδοποιεί» τη Ρωσία: «Αποφασιστική απάντηση σε τυχόν πλήγματα στις καίριες υποδομές μελών του ΝΑΤΟ»

0
47
Ο Στόλτενμπεργκ «προειδοποιεί» τη Ρωσία: «Αποφασιστική απάντηση σε τυχόν πλήγματα στις καίριες υποδομές μελών του ΝΑΤΟ»

«Θα δοθεί αποφασιστική απάντηση σε τυχόν πλήγματα στις καίριες υποδομές μελών του ΝΑΤΟ» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όλες οι διαθέσιμες προς το παρόν πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς», ανέφερε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μια σκόπιμη επίθεση κατά των υποδομών των συμμάχων θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση, ύστερα από τις πράξεις «δολιοφθοράς» στους αγωγούς Nord Stream, «φωτογραφίζοντας» τη Ρωσία, χωρίς να την κατονομάσει.

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ

«Η ζημιά στους αγωγούς Nordstream 1 και Nordstream 2 σε διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα προκαλεί βαθιά ανησυχία. Όλες οι διαθέσιμες επί του παρόντος πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς.

Αυτές οι διαρροές προκαλούν κινδύνους στη ναυτιλία και σημαντική περιβαλλοντική ζημιά. Υποστηρίζουμε τις έρευνες που διεξάγονται για να διαπιστωθεί η προέλευση της ζημιάς.

Εμείς, ως Σύμμαχοι, έχουμε δεσμευτεί να προετοιμαστούμε, να αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε έναντι της καταναγκαστικής χρήσης της ενέργειας (εργαλειοποίηση) και άλλων υβριδικών τακτικών από κρατικούς και μη κρατικούς παράγοντες.

Οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με ενιαίες και αποφασιστικές απαντήσεις».

Πηγή dikaiologitika.gr