Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογενείας του από εισαγγελέα της Νέας Υόρκης

0
25
Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογενείας του από εισαγγελέα της Νέας Υόρκης
Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για «πολυετή οικονομική απάτη με σκοπό τον πλουτισμό του ίδιου, της οικογένειάς του και του οργανισμού Τραμπ» άσκησε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίτσια Τζέιμς.

Μήνυση για αστική απάτη εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένων εκ των παιδιών του, αλλά και εναντίον των επιχειρήσεών του, άσκησε η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Η μήνυση, που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, κατηγορεί τον Οργανισμό Τραμπ για αδικήματα κατά την προετοιμασία των ετήσιων καταστάσεων οικονομικής κατάστασης του πρώην Αμερικανού προέδρου από το 2011 έως το 2021. Κατονόμασε επίσης τον Οργανισμό Τραμπ, τον γιο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ ως εναγόμενους, σύμφωνα με το Reuters.

Η αγωγή σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη θεωρείται μια εξέλιξη που σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα νομικά πλήγματα για τον ίδιο από τότε που τελείωσε η προεδρική θητεία του τον Ιανουάριο του 2021 και ενώ σκέφτεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία.

Είχαν προηγηθεί περισσότερα από τρία χρόνια έρευνας για τις επιχειρηματικές πρακτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία. Η έρευνα από τη γενική εισαγγελέα Λετίθια Τζέιμς επικεντρώθηκε στο εάν ο Οργανισμός Τραμπ έκανε ψευδείς δηλώσεις για τις αξίες των ακινήτων του για να λάβει ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο Οργανισμός Τραμπ είχε εμπλακεί «σε πολυάριθμες ενέργειες απάτης και παραποίησης» στην προετοιμασία των ετήσιων αναφορών για την οικονομική κατάσταση των εταιρειών του από το 2011 έως το 2021.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει μια σειρά από νομικά προβλήματα. Θυμίζουμε ότι το FBI πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του στο Μαρ – α – Λάγκο στις 8 Αυγούστου για τον τρόπο που ιδιοποιήθηκε απόρρητα προεδρικά έγγραφα ενώ είναι αντιμέτωπος και με έρευνα στην Τζόρτζια για τις προσπάθειες του να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Πηγή dikaiologitika.gr