Μήνυμα Σολτς σε Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου»

0
18
Μήνυμα Σολτς σε Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου»

Η Γερμανία και η Ευρώπη είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει εντελώς τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου, δήλωσε ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Επιπλέον, ο κ. Όλαφ Σολτς πρόσθεσε ότι στη χώρα του έχουν δημιουργηθεί τερματικοί σταθμοί στις βόρειες ακτές της Γερμανίας για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής κρίσης της Γηραιά Ηπείρου, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μειώνει τις προμήθειες ως αντίποινα για τις κυρώσεις στη χώρα του για τον πόλεμο που εξαπέλυσε στην Ουκρανία. Οι ανησυχίες έχουν κλιμακωθεί για την πιθανότητα να αντιμετωπίσει η Γερμανία κύμα χρεοκοπιών ως αποτέλεσμα της κρίσης. «Εξοικονομήσαμε φυσικό αέριο. Χρησιμοποιούμε για άλλη μια φορά τις παραγωγικές δυνατότητες των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Στις αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τους εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς της Νότιας Γερμανίας, εάν αυτό είναι απαραίτητο», είπε ο κ. Σολτς.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ να διατηρήσει σε εφεδρεία δύο από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις. Το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δέχτηκε πλήγμα όταν ο διαχειριστής των εργοστασίων επεσήμανε σε επιστολή του προς τον κ. Χάμπεκ ότι αυτό «δεν είναι τεχνικά εφικτό και επομένως δεν είναι κατάλληλο ως μέσο για να εξασφαλιστεί το μερίδιο στον ενεργειακό εφοδιασμό από τις εν λόγω μονάδες».

#ΟΛΑΦ_ΣΟΛΤΣ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ

Πηγή dikaiologitika.gr