Κραυγή «αγωνίας» των γονέων ΑμεΑ: Νοσηλευτής ούτε για…δείγμα στο νηπιαγωγείο Καλαμάτας, σοβαρές καταγγελίες (βίντεο)

0
21
Κραυγή «αγωνίας» των γονέων ΑμεΑ: Νοσηλευτής ούτε για...δείγμα στο νηπιαγωγείο Καλαμάτας, σοβαρές καταγγελίες (βίντεο)
Σοβαρότατες ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σε Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό αντιμετωπίζουν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας .

Το Αποτέλεσμα είναι παιδιά ΑμεΑ να κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το σχολείο τους, ενώ όπως μεταδίδει το eleftheriaonline.gr, μητέρες έχουν τις δουλειές τους και βρίσκονται για ώρες έξω από το σχολείο, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά τους, αν έχουν ανάγκη, επειδή λείπει το υπεύθυνο προσωπικό.

Για το λόγο αυτό, απευθύνοντας κραυγή αγωνίας και ανησυχίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Ειδικών Σχολείων με γονείς παιδιών ΑμεΑ κι εκπροσώπους της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου ΑμεΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεοφανία Σιούτη, την ενημέρωσαν για την κρισιμότητα της κατάστασης και της ζήτησαν να πιέσει το υπουργείο για να δοθούν λύσεις τώρα, αμέσως.

 

{https://www.youtube.com/watch?v=28r_2nA4E9c}

 «Ερχομαι 20 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και κάθομαι έξω από το σχολείο, για να μην συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό με το παιδί μου, γιατί δεν υπάρχει νοσηλεύτρια», τόνισε με αγωνία μητέρα παιδιού ΑμεΑ.

 

Ενώ άλλη μητέρα, είπε ότι «Μια εβδομάδα το παιδί μου δεν πάει σχολείο, γιατί δεν έχει νοσηλεύτρια».

 Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Ειδικών Σχολείων Αγγελική Ταυλαρίου σημείωσε ότι «στα δύο σχολεία είναι 57 παιδιά με προβλήματα υγείας και δεν υπάρχει νοσηλευτής, αυτά που απαιτούμε, είναι απαραίτητα, δεν είναι πολυτέλεια. Για τα 13 νήπια ΑμεΑ πρέπει να υπάρχει δεύτερος βοηθός καθώς με μία βοηθό γίνεται το ολοήμερο. Υπάρχουν ελλείψεις από πέρσι που δεν έχουν καλυφθεί». Ενώ σημείωσε την έντονη ανάγκη για απασχόληση 5 βοηθών στο Δημοτικό και 3 στο Νηπιαγωγείο.

 

Τις απόψεις του συλλόγου και των γονιών στήριξε κι ενίσχυσε ο εκπρόσωπος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Γρηγόρης Οικονομόπουλος.

Η Αθανασία Καρούνου από τον Σύλλογο ΑμεΑ Μεσσηνίας και την πανελλήνια ομοσπονδία, τόνισε ότι «Χθες το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να φροντίσει, κάθε χρόνια τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν. Με νομοθετικές ρυθμίσεις μπορεί να λυθεί. Αλοίμονο για τους γονείς αν αποκλειστούν τα παιδιά τους από το σχολείο».

 Μεταξύ άλλων, η κ. Σιούτη απάντησε ότι υπάρχει προσωπικό που πήρε άδεια και δημιουργήθηκαν κενά. Ανέφερε πως «είναι γραφικό το πρόβλημα, το κενό δηλώνεται όταν ανέβει η άδεια στο σύστημα» και ενημέρωσε ότι θα δηλωθεί την Τετάρτη, μετά από 10 ημέρες απ’ όταν έγιναν γνωστά. Είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ίδια, είναι να δηλώσει τα κενά».

Πηγή dikaiologitika.gr