Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα παραστεί στην τελετή, αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του

0
27
Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα παραστεί στην τελετή, αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του

Η  Ρώμη γνωστοποίησε ότι η εκκλησία θα εκπροσωπηθεί από έναν ανώτερο αξιωματούχο που ενεργεί ως εκπρόσωπος του Βατικανού για τις εξωτερικές υποθέσεις στην τελετή της Δευτέρας.

«Ο Σεβασμιώτατος Paul Gallagher, γραμματέας σχέσεων με κράτη και διεθνείς οργανισμούς, θα εκπροσωπήσει τον Πάπα Φραγκίσκο στην κηδεία της Αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ Β’», δήλωσε το Βατικανό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον νέο αρχηγό κράτους της Βρετανίας, βασιλιά Κάρολο Γ’.

Είπε: «Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα για τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στη Μεγαλειότητά σας, στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στο λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Κοινοπολιτεία».

Παρουσίασε στον ποντίφικα ένα βρετανικό φαγητό, συμπεριλαμβανομένων 12 αυγών από το κτήμα του στέμματος και το ζευγάρι είχε μια συνάντηση που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Πάπα Φραγκίσκου τον Μάρτιο του 2013, στέλνοντας ως εκπρόσωπο τον δούκα του Γκλόστερ.

Έκανε την πρώτη της επίσκεψη στο Βατικανό το 1951 και συνάντησε τον Πάπα Πίο XII.

Πηγή dikaiologitika.gr