Και χαμηλόμισθοι οι δικαιούχοι για άτοκο στεγαστικό δάνειο

0
20
Φθηνά δάνεια έως 150.000 ευρώ ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αλλά με προϋποθέσεις ηλικιακές, παλαιότητας, τετραγωνικών αλλά και εισοδηματικά κριτήρια.

Συνολικά επτά μέτρα περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα για φθηνότερη στέγη, το οποίο είναι αξίας 1,8 δις. ευρώ και απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους. 

Κεντρικός πυλώνας τους προγράμματος είναι η χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για νέους ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών.

Ωστόσο την ευκαιρία αυτή θα έχουν και οι χαμηλόμισθοι, που ξεκινά το εισόδημά τους από 715 ευρώ καθαρά το μήνα.

Διευκρίνιση: Εφόσον πρόκειται για μισθωτό του ιδιωτικού τομέα πρέπει να έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση οι νέοι 25 έως 39 ετών που θα αιτηθούν τα φτηνά στεγαστικά δάνεια με επιδότηση ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) και επιτόκιο μόλις 1%.

Οι προϋποθέσεις – Πίνακας

Προϋπόθεση για τη λήψη των χαμηλότοκων δανείων θα είναι οι νέοι να έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης με τα πρόσφατα διευρυμένα κριτήρια.

daneio them

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα πληρώνονται 14 μισθοί το χρόνο, αυτό σημαίνει πως το ελάχιστο εισοδηματικό όριο (ώστε να υπάρχει και ελάχιστη εγγύηση αποπληρωμής του δανείου) για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα τίθεται στα 714 – 715 ευρώ καθαρά το μήνα.

 

 

Πηγή dikaiologitika.gr