Ιταλία: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει το Βορρά – Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στη Λίμνη Γκάρντα (video)

0
33

Ιταλία: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει το Βορρά – Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στη Λίμνη Γκάρντα (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις Περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο από την περασμένη νύχτα, με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο Κόμο, το έντονο χαλάζι και η βροχόπτωση ανάγκασαν τους δήμους να κλείσουν διάφορους δρόμους, ενώ αναφέρονται πολλές ζημιές από τα κομμάτια πάγου που έπεσαν σε οχήματα. Οι κάτοικοι δηλώνουν στα ΜΜΕ πως για μερικά λεπτά οι δρόμου άσπρισαν από το χαλάζι. Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στο Μπλέβιο, το οποίο επλήγη από λασπώδη κατολίσθηση όπως και πέρσι.

Εξίσου δύσκολη η κατάσταση και στην ευρύτερη περιοχή του Λέκο, πάντα στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 

Στο Βένετο αίσθηση προκάλεσε η ασυνήθιστη εικόνα ενός υδροστρόβιλου στη Λίμνη Γκάρντα, ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους στην περιοχή και που ευτυχώς δεν φαίνεται να προκάλεσε ζημιές.

Γενικότερα στην Ανατολική ακτή της μεγάλης λίμνης σημειώθηκε μια πολύ πυκνή βροχή ανάμεικτη με χαλάζι, γεγονός το οποίο επιβράδυνε την οδική κυκλοφορία κυρίως λόγω κακής ορατότητας. Επίσης σημειώθηκε πολύ δυνατή χαλαζόπτωση στην πόλη Βιτσέντσα σήμερα το πρωί.

Η ανησυχία παραμένει μεγάλη, εφόσον στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αμπελώνες για τα διάσημα κρασιά Valpolicella, Bardolino και Custoza, και το οικονομικό αντίκτυπο των ζημιών από το χαλάζι θα ήταν ενδεχομένως τεράστιο τώρα που η σοδειά μόλις ξεκίνησε.

 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr