Η απόλυτη φρίκη: Το «πριν» και το «μετά» Ουκρανού αιχμαλώτου (εικόνα)

0
65
Η απόλυτη φρίκη: Το «πριν» και το «μετά» Ουκρανού αιχμαλώτου (εικόνα)
Σοκάρει η εικόνα Ουκρανού αιχμαλώτου που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνοντας τη φρίκη του πολέμου.

Ο Mykhailo Dianov, στρατιώτης της Ουκρανίας, ήταν αιχμάλωτος των Ρώσων για 4 μήνες, μέχρι να γίνει μια ανταλλαγή κρατούμενων μέσα στην εβδομάδα που πέρασε. Όμως, δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν πριν συλληφθεί, καθώς οι τραυματισμοί του είναι αρκετά σοκαριστικοί και φαίνονται από τις εικόνες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

Όπως φαίνεται, ο Dianov υπέστη βάναυση μεταχείριση από τα ρωσικά στρατεύματα, καθώς στη μία φωτογραφία φαίνεται με τη στολή του να χαμογελάει και να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το χέρι του και στην άλλη να είναι εξαιρετικά αδυνατισμένος με γρατζουνιές, μώλωπες και «ένα τραυματισμένο χέρι από το οποίο λείπουν 4 εκατοστά οστού», όπως γράφει ο ουκρανικός Τύπος.

Ο Mykhailo Dianov αφέθηκε ελεύθερος σε μια ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία, για την οποία μεσολάβησε η Σαουδική Αραβία, και ήταν μέσα στους 215 στρατιώτες που επέστρεψαν σπίτι τους. «Δεν έχω λόγια. Φρικιαστικό», γράφει ο δημοσιογράφος, Ostap Yarysh, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες του τραυματία πολέμου.

 

 

Από την ημέρα που απελευθερώθηκε, ο Dianov λαμβάνει ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο του Τσερνίχιβ και έχει επανενωθεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

Αλλά, παρά τα μηνύματα στήριξης που στέλνουν οι χρήστες των social media, αρκετοί από αυτούς έγραψαν ότι «πόνεσαν» με τις φωτογραφίες του Mykhailo Dianov μετά την αιχμαλωσία του από τους Ρώσους.

Πηγή dikaiologitika.gr