Η «ακτινογραφία» του premium πάγου – Οι ιδιότητες και το κόστος του (βίντεο)

0
31
Η «ακτινογραφία» του premium πάγου - Οι ιδιότητες και το κόστος του (βίντεο)

Με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για χρέωση του πάγου σε καφέ-μπαρ, έγινε ευρέως γνωστή η ύπαρξη του premium πάγου. Τί ισχύει για αυτό το είδος πάγου;

Ο πολυσυζητημένος premium πάγος σε σχήμα κύβου με συγκεκριμένες διαστάσεις και χαρακτηριστικά μπορεί σε τιμή λιανικής να πωληθεί από 8€ μέχρι και 10€ η συσκευασία 12 τεμαχίων.

Η τιμή χονδρικής αρχίζει από 40 λεπτά ανά τεμάχιο, με τους καταστηματάρχες να το κοστολογούν όπως σε αυτήν την περίπτωση 1€. Το κέρδος για αυτούς μπορεί να είναι και 150% για ένα κομμάτι πάγου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εν λόγω κύβος πάγου σερβίρεται μαζί με premium ποτά για να διατηρήσει ατόφια την ποιότητα του αλκοόλ, με τους περισσότερους καταστηματάρχες να τον ενσωματώνουν στην τελική τιμή.

Η Λορέτα Τόσκα εξήγησε για τον premium πάγο: «Ένα κομμάτι πάγου σαν αυτό θέλει 6 ημέρες στο σύνολο για να παρασκευαστεί και έχει και υψηλό εργατικό κόστος. Το συγκεκριμένο κομμάτι πάγου θέλει περίπου μία ώρα για να λιώσει και δεν αλλοιώνει καθόλου την αίσθηση από το ανθρακικό. Φιλτράρεται με αντίστροφη όσμωση του νερό και ψύχεται για  4 ημέρες».

Μιλώντας στο Mega, η ιδρύτρια της εταιρείας ανέφερε ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου πάγου χρησιμοποιείται κανονικό νερό, κατόπιν αυτό φιλτράρεται με τα καλύτερα φίλτρα και αφαιρούνται το χλώριο , τα βακτήρια και τα άλατα.

Πηγή dikaiologitika.gr