Επικοινωνία Τρας – Σολτς: Στο επίκεντρο οι ενεργειακές προκλήσεις λόγω του πολέμου του Πούτιν

0
23

Επικοινωνία Τρας – Σολτς: Στο επίκεντρο οι ενεργειακές προκλήσεις λόγω του πολέμου του Πούτιν

Η Βρετανή πρωθυπουργός μίλησε με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς το απόγευμα της Τετάρτης (7/9). Ο Γερμανός καγκελάριος είναι από τους πρώτους ηγέτες στην ΕΕ με τους οποίους μίλησε η Λιζ Τρας.

Το θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση ήταν «οι ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του ως αποτέλεσμα του παράνομου πολέμου του Πούτιν» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της ενεργειακής ανθεκτικότητας και ανεξαρτησίας.

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου «υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης της διατήρησης της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ευρώπη και της προστασίας των χωρών που έγιναν ευάλωτες από τον οικονομικό εκβιασμό της Ρωσίας».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία είναι σημαντικοί οικονομικοί εταίροι» και η πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό της, ότι επιθυμεί να επεκτείνει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Συζητώντας το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, η πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στη Βόρεια Ιρλανδία και η τήρηση της Συμφωνίας του Μπέλφαστ (Μεγάλη Παρασκευή). Τόνισε τη σημασία της εξεύρεσης λύσης στα θεμελιώδη προβλήματα με το κείμενο του Πρωτοκόλλου ως έχει.

«Η πρωθυπουργός είπε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με τον καγκελάριο Σολτς τους επόμενους μήνες».

Ανταπόκριση Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

Διαβάστε ακόμα: 

Ώρα αποφάσεων για την ενεργειακή κρίση – Συνεδριάζουν την Παρασκευή οι υπ. Ενέργειας της ΕΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr