Επέστρεψαν στη χώρα τους οι πέντε Βρετανοί αιχμάλωτοι πολέμου που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις

0
27
Επέστρεψαν στη χώρα τους οι πέντε Βρετανοί αιχμάλωτοι πολέμου που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις

Πέντε βρετανοί αιχμάλωτοι πολέμου, οι οποίοι απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με την Ουκρανία, επέστρεψαν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η μκο Presidium Network και μετέδωσε σήμερα το BBC.

Οι πέντε αυτοί είναι οι: Έιντεν Άσλιν, Σον Πίνερ, Τζον Χάρντινγκ, Ντίλαν Χίλι και Άντριου Χιλ.

Η Presidium Network, η οποία σύμφωνα με την ίδια αναλαμβάνει την απομάκρυνση οικογενειών και προσώπων από πολεμικές ζώνες και η οποία υποστήριζε την οικογένεια του Χίλι, ανακοίνωσε πως “γνωρίζουμε ότι όλοι έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο”, όπως μετέδωσε το BBC.

Οι Άσλιν και Πίνερ συνελήφθησαν όμηροι από τις υποστηριζόμενες από την Ρωσία δυνάμεις στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», στην ανατολική Ουκρανία.

Οι πέντε Βρετανοί μαζί με τον Μαροκινό Μπραχίμ Σααντούν είχαν κριθεί ένοχοι “ότι ενεργούσαν ως μισθοφόροι και ότι διέπραξαν ενέργειες με στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης της ΛΔΝ”, μια ποινή που είχαν καταδικάσει τόσο το Κίεβο όσο και η Βρετανία.

Ο Χίλι, ένας Βρετανός που παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, είχε συλληφθεί τον Απρίλιο μαζί με τον Πολ Άρεϊ, ο οποίος αργότερα πέθανε υπό κράτηση. Οι Χάρντινγκ και Χιλ πολεμούσαν μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις. Και οι τρεις αρνήθηκαν ότι ήταν μισθοφόροι ενώπιον του φιλορωσικού δικαστηρίου.

Πηγή dikaiologitika.gr