Δήμος Γλυφάδας: Όλες οι αιτήσεις για παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς ικανοποιήθηκαν

0
14
Δήμος Γλυφάδας: Όλες οι αιτήσεις για παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς ικανοποιήθηκαν

Ένας από τους στόχους που είχε θέση η δημοτική Αρχή της Γλυφάδας, ήταν να μην μείνει φέτος κανένα παιδί εκτός βρεφικών και παιδικών σταθμών στην πόλη.

Και ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε πως ο στόχος πραγματοποιήθηκε, καθώς όλες οι οικογένειες που κατοικούν στην πόλη και υπέβαλλαν αίτηση, βρήκαν θέση για το παιδί τους.

«Κανένα παιδί εκτός παιδικού και βρεφικού σταθμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Όλες οι οικογένειες που μένουν στη Γλυφάδα, μπορούν πλέον να γνωρίζουν πως η πόλη μας προσφέρει ζηλευτούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, με πρότυπες υποδομές, εξαιρετικές κτιριακές εγκαταστάσεις και υψηλού επιπέδου παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό. Για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση, για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι όλοι. Και μια κατάκτηση που θα την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού, ώστε όσα αιτήματα και αν έχουμε κάθε χρονιά, να ικανοποιούνται όλα και να μην μείνει ποτέ ξανά, ούτε ένα παιδί της πόλης μας εκτός παιδικών σταθμών».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε: «Φέτος όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Γλυφάδα, που έκαναν αίτηση, βρήκαν μία θέση σ’ έναν από τους δημοτικούς παιδικούς ή βρεφικούς σταθμούς της πόλης μας. Δεν μπορώ πραγματικά να περιγράψω πόσο δύσκολο και σύνθετο ήταν το έργο αυτό. Πώς κλείσαμε τα τελευταία χρόνια τέσσερις παλιούς και ουσιαστικά ακατάλληλους πλέον παιδικούς σταθμούς και δημιουργήσαμε συνολικά επτά καινούργιους, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, ασφαλείς, λειτουργικούς, άνετους. Με ποιοτικούς χώρους, ώστε τα μικρά παιδιά να μαθαίνουν, να κοινωνικοποιούνται, να παίζουν, να διασκεδάζουν».

Ο κ. Παπανικολάου είπε ακόμη πως μόνο ένας παιδικός σταθμός σε όλη την πόλη παραμένει παλιός, ωστόσο και αυτός φέτος ανακαινίστηκε πλήρως. Διευκρίνισε ωστόσο, πως για έναν αριθμό βρεφών, η έναρξη λειτουργίας των βρεφικών τμημάτων θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου με βάση τη μοριοδότηση. «Και αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να πάρουμε όλα τα παιδιά που έκαναν αίτηση, με τις αρμόζουσες συνθήκες», εξήγησε και κατέληξε: «Φέτος έγιναν δεκτά περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά και η προσπάθεια για να μην μείνει κανείς εκτός ήταν τεράστια από όλους μας».

#ΔΗΜΟΣ_ΓΛΥΦΑΔΑΣ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΠΑΙΔΙΚΟΙ_ΣΤΑΘΜΟΙ

Πηγή dikaiologitika.gr