Διευκρινίσεις από το Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αυτοί εξαιρούνται από την μερική επιστράτευση

0
11
Διευκρινίσεις από το Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αυτοί εξαιρούνται από την μερική επιστράτευση

Τραπεζίτες καθώς και εργαζόμενοι στον τομέα της Πληροφορικής αλλά και σε κρατικά μέσα ενημέρωσης εξαιρούνται από την μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη (21/9).

Με γοργούς ρυθμούς αλλά και ποικίλες αντιδράσεις συνεχίζεται η επιστράτευση στη Ρωσία, με το υπουργείο Άμυνας της χώρας να δημοσιεύει μια σειρά από επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν.

Σύμφωνα με το BBC, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Πληροφορικής, οι τραπεζίτες και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης εξαιρούνται.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 300.000 πολίτες θα κληθούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι εργοδότες πρέπει να συντάξουν έναν κατάλογο εργαζομένων που πληρούν τα κριτήρια για την επιστράτευση και να τον υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία. 

Ωστόσο, δέχθηκε ότι ορισμένοι τομείς έπρεπε να εξαιρεθούν ώστε να «διασφαλιστεί η εργασία συγκεκριμένων βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας, καθώς και του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας».

Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία κυρίως στο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας συνεχίζει να είναι αυξημένο καθώς από την περασμένη Τετάρτη και μετά το διάγγελμα Πούτιν αρκετοί άνδρες επιχειρούν να φύγουν όπως όπως από τη χώρα. 

Πηγή dikaiologitika.gr