ΔΕΘ: Διαξιφισμός Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (βίντεο)

0
29
ΔΕΘ: Διαξιφισμός Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (βίντεο)

Ιδιαίτερα «θερμός» ήταν ο διάλογος που είχε τόσο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπουλου, όσο και με έναν νεαρό φοιτητή, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου στη ΔΕΘ. Επίκεντρο της αντιπαράθεσης ήταν η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο κ. Παπαϊωάννου βρισκόταν στο περίπτερο Έρευνας και Καινοτομίας της 86ης ΔΕΘ. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η βόλτα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο χώρο της ΔΕΘ.

Η Κατερίνα Νοτοπουλου συνομίλησε με τον πρύτανη του ΑΠΘ και αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια τόνισε πως η κατάσταση πληγώνει την εικόνα της πόλης, χαρακτηρίζοντας ντροπή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο campus.

Του υπογράμμισε δε πως σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία μπορεί να απομακρυνθεί από το πανεπιστήμιο εφόσον ζητηθεί από τον πρύτανη.

Χαρακτήρισε το όλο ζήτημα πολιτικό και σημείωσε στον κ. Παπαϊωάννου πως ο ίδιος ως πρύτανης θα έπρεπε να είναι με την πλευρά των φοιτητών.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά επιχειρησιακό της Αστυνομίας και είπε στην κα Νοτοπούλου πως εκείνη μιλάει πολιτικά ως βουλευτής και ο ίδιος ο πρύτανης πανεπιστημίου και πως εφαρμόζει τον νόμο.

Με αφορμή τον διάολο αυτό παρενέβη και ένας φοιτητής ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ και τον κ. Παπαϊωάννου να σημειώνει πως γίνεται εφαρμογή του νόμου.

Δείτε το βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=OACW-lLAz1I&t=29s}

Πηγή dikaiologitika.gr