Χάος με αντι-διαδηλώσεις στο Ιράν: Ζητούν εκτέλεση όσων διαμαρτύρονται για το θάνατο της Αμινί

0
12
Χάος με αντι-διαδηλώσεις στο Ιράν: Ζητούν εκτέλεση όσων διαμαρτύρονται για το θάνατο της Αμινί

Oργανωμένες (από το κράτος) διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε πολλές ιρανικές πόλεις για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι αντικυβερνητικών διαμαρτυριών που προκλήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Αμινί.

Διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από το κράτος πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε πολλές ιρανικές πόλεις για την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με μερίδα διαδηλωτών να ζητά την εκτέλεση των ταραχοποιών!

Την εκτέλεση των διαδηλωτών που επί μέρες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους πολλών ιρανικών πόλεων, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, ζήτησαν όσοι συμμετείχαν σε αντι-διαδηλώσεις που οργάνωσε το κράτος, μεταδίδει το Reuters.

Οι διαδηλώσεις ακολούθησαν την πιο έντονη προειδοποίηση από τις Αρχές, όταν ο στρατός διεμήνυσε στους Ιρανούς ότι θα αντιμετωπίσει «τους εχθρούς» πίσω από τις ταραχές. Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ως «στρατιώτες του Ισραήλ», όπως έδειξε η ζωντανή κάλυψη της κρατικής τηλεόρασης. Φώναζαν επίσης «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ», κοινά συνθήματα που χρησιμοποιούν συνήθως στο ανώτατο ιερατείο της χώρας για να εκφράσουν τη στήριξη τους στις Αρχές.

«Όσοι προσβάλλουν το Κοράνι πρέπει να εκτελούνται», φώναζαν επίσης οι συγκεντρωμένοι.

Στο Ιράν, εδώ και μία εβδομάδα, μαίνονται οι αντιδράσεις για το θάνατο της 22χρονης Αμινί, μετά τη σύλληψή της από την Αστυνομία της Ηθικής λόγω «ακατάλληλης ενδυμασίας». Ο θάνατος της Αμινί έχει αναζωπυρώσει την οργή για ζητήματα, όπως οι περιορισμοί στις προσωπικές ελευθερίες, οι αυστηροί ενδυματολογικοί κώδικες για τις γυναίκες και η οικονομία που βυθίζεται λόγω των κυρώσεων.

Ο στρατός του Ιράν έστειλε την Παρασκευή την πιο σκληρή προειδοποίηση στους διαδηλωτές που εξαγριώθηκαν από τον θάνατο, λέγοντας ότι θα «αντιμετωπίσουν τους εχθρούς». Ο στρατός διαμήνυσε ότι «θα αντιμετωπίσει τις διάφορες συνωμοσίες των εχθρών προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ειρήνη για τον λαό που δέχεται άδικη επίθεση».

Πηγή dikaiologitika.gr