Απεργία στα ΜΜΜ: «Στόχος μας φθηνές, αξιόπιστες και γρήγορες συγκοινωνίες», Τι ζητούν οι εργαζόμενοι (βίντεο)

0
15
Απεργία στα ΜΜΜ: «Στόχος μας φθηνές, αξιόπιστες και γρήγορες συγκοινωνίες», Τι ζητούν οι εργαζόμενοι (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, αναμένοντας την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των μέσων σταθερής τροχιάς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εισήγαγε διατάξεις για την κατάργηση του δημοσίου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, την κατάργηση των συμβάσεων των εργαζομενων, αλλά και ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, την τελευταία στιγμή και χωρίς να τους ενημερώσουν.

Υπογραμμίζουν ότι το νομοσχέδιο είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το καλοκαίρι όμως αιφνιδιαστικά κατατέθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου για αυτό και αποφάσισαν χθες το μεσημέρι να προκηρύξουν απεργία. Μάλιστα ο κ. Μανιατάκης πρόεδρος του ΤΡΑΜ ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ που πλήττονται από το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Πηγή dikaiologitika.gr