Απάντηση Πλεύρη σε Τσίπρα για το Παίδων «Αγία Σοφία»: Η λίστα αναμονής που παραδώσατε ήταν 2.853 χειρουργεία

0
18
Απάντηση Πλεύρη σε Τσίπρα για το Παίδων «Αγία Σοφία»: Η λίστα αναμονής που παραδώσατε ήταν 2.853 χειρουργεία

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, «το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφία υπάρχει έντονα από το 2017».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων το υπουργείο έχει προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα – όπως είπε – αποφασίστηκε:

  • Η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα.
  • Η ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
  • Ο επανασχεδιασμός του προγραμματισμού – σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης και κατέληξε: «Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Πηγή dikaiologitika.gr