Βίντεο με τη δύσκολη επιχείρηση του λιμενικού να σώσει μετανάστες μετά από ναυάγιο στην Κάρπαθο

0
25
Βίντεο με τη δύσκολη επιχείρηση του λιμενικού να σώσει μετανάστες μετά από ναυάγιο στην Κάρπαθο

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των ελληνικών αρχών, παράτυπων μεταναστών των οποίων το σκάφος ναυάγησε τα ξημερώματα ανοικτά της Καρπάθου (στα διεθνή ύδατα), δημοσιοποίησε το Ελληνικό Λιμενικό.

Το βίντεο είναι από την επιχείρηση διάσωσης του Super Puma, ενόσω στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

{https://www.youtube.com/watch?v=QYNhBeYgYrI}

Σημειώνεται, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στην περιοχή, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, είχαν περισυλλέγει σώοι 29 άνθρωποι ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άτομα.

Την επιχείρηση που διεξάγονταν σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης συντόνιζε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.

Πλακιωτάκης για την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί καθημερινό μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σχετικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 38 νμ νότια της Ρόδου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης», ενώ τόνισε ότι έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 29 συνάνθρωποί μας και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Σημείωσε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια, σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού έχουν διασωθεί πάνω από 6.000 άτομα.

#ΛΙΜΕΝΙΚΟ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΚΑΡΠΑΘΟΣ #ΔΙΑΣΩΣΗ

Πηγή dikaiologitika.gr