Θεοδωρικάκος: «Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει σεβασμό και στήριξη, όχι συκοφαντικές επιθέσεις»

0
28
Θεοδωρικάκος: «Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει σεβασμό και στήριξη, όχι συκοφαντικές επιθέσεις»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε παρέμβαση για τη διάσωση των 38 μεταναστών στον Έβρο.

«Ασπίδα» προστασίας ύψωσε μπροστά από την ΕΛΑΣ ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η ελληνική αστυνομία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές», τόνισε σε μήνυμά του με αφορμή τη διάσωση των μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο.

«Αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις πρωτοφανείς συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Χαρακτηριστικά, στην ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό διάσωσης 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, αποδεικνύει πόσο ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη είναι η αποστολή της ελληνικής αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

»Οι αστυνομικοί μας μαζί με τον ελληνικό στρατό, φρουροί των συνόρων, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με επιχειρήσεις παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από κυκλώματα και τη γειτονική Τουρκία.

»Η ελληνική αστυνομία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές. Αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις πρωτοφανείς συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορους άλλους τις τελευταίες ημέρες».

#ΤΑΚΗΣ_ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ #ΕΒΡΟΣ #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ__ΤΟΥ_ΠΟΛΙΤΗ

Πηγή dikaiologitika.gr