Σύβοτα: Ξεσπά ο γιος του θύματος, «έπρεπε να βγάλουν απαγορευτικό, η μάνα μου δεν πνίγηκε»

0
27
Σύβοτα: Ξεσπά ο γιος του θύματος, «έπρεπε να βγάλουν απαγορευτικό, η μάνα μου δεν πνίγηκε»

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κομοτηνή, από όπου καταγόταν η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στα Σύβοτα, μετά από τραγικό δυστύχημα με αλεξίπτωτο θαλάσσης.

Ο γιος της ζητά δικαιοσύνη και τονίζει ότι «…το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να υπάρχει ένα απαγορευτικό κάθε φορά που υπάρχει μετεωρολογική πρόβλεψη για μπουρίνι».

Η οικογένεια της 62χρονης αναζητά τα αίτια και τις ευθύνες, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο γιος της γυναίκας.

«Mια χώρα που ζει από τον τουρισμό δε νοείται να ακούγεται ότι σκοτώνονται άνθρωποι πάνω σε αλεξίπτωτα, είναι απαράδεκτο. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να υπάρχει απαγορευτικό κάθε φορά που υπάρχει πρόβλεψη μετεωρολογική για μπουρίνι.

Δεν είναι δυνατόν ο καθένας για να βγάλει το μεροκάματο να βγαίνει σε συνθήκες που υπάρχει πρόβλεψη ότι θα υπάρχει μπουρίνι και το ξέρουν όλοι. Δεν έχει σημασία ο πελάτης τι θα ζητήσει, ο επαγγελματίας θα ορίσει το τι είναι σωστό και τι όχι. Ο θάνατος της δεν οφείλεται σε πνιγμό και νομίζω αρκεί προς το παρόν», ανέφερε ο γιος του θύματος.

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος της 62χρονης οφείλεται στην απότομη και σφοδρή πτώση, όπως αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Η έκθεση του ιατροδικαστή θα παραδοθεί στο λιμεναρχείο, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας θέλουν να μάθουν τι έφταιξε και η 62χρονη έχασε τη ζωή της κάνοντας θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Ζητούν απαντήσεις για το αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας. Το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας έχει συγκροτήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εξετάσουν τους ιμάντες.

Ο χειριστής του σκάφους (συνελήφθη για την προανάκριση), ισχυρίστηκε, μιλώντας στο Star, ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα καθώς και ότι προσπάθησε μέχρι το τέλος να σώσει την άτυχη γυναίκα.

«Μέχρι να φτάσει το αλεξίπτωτο από το σκάφος στα 30 μέτρα δεν είχε βάλει αέρα και έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Την κυνηγούσα με το σκάφος, πήγαμε να πνιγούμε.

Το σκάφος πήγε να το πάρει, από τύχη ζήσαμε. Έκανα ό,τι μπορούσα. Προσπαθούσα ασταμάτητα να τη σώσω μέχρι τέλους. Ήθελα μόνο να τη σώσω», δήλωσε ο χειριστής που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

#ΣΥΒΟΤΑ #ΤΡΑΓΩΔΙΑ #ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ #ΘΑΛΑΣΣΑ

Πηγή dikaiologitika.gr