Ρεύμα: Τα «τρικ» που κάνουν οι πάροχοι για να παραπλανούν τους καταναλωτές (βίντεο)

0
24
Ρεύμα: Τα «τρικ» που κάνουν οι πάροχοι για να παραπλανούν τους καταναλωτές (βίντεο)

Η τιμή της κιλοβατώρας, τα πάγια, οι επιπλέον χρεώσεις, οι αυθαίρετες προθεσμίες, είναι μερικά μόνο από τα τρικ κάποιων εταιρειών παροχής ενέργειας που επιχειρούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές.

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προειδοποιεί πως την Πέμπτη 4 Αυγούστου θα δημοσιοποιήσει περιπτώσεις προμηθευτών που επιδίδονται σε παραπλανητικές αναφορές ως προς την επιδότηση του Ταμείου Ενεργειακής μετάβασης και θα εκκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων».

Τα παραδείγματα των τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού είναι πολλά.

Όπως η περίπτωση την οποία ο πάροχος δήλωσε στη ΡΑΕ τιμή κιλοβατώρας 0,67 ευρώ και πάγιο 4,5 €, αλλά στην ιστοσελίδα του που απευθύνεται στους καταναλωτές δηλώνει τιμή κιλοβατώρας 0,575 ευρώ και πάγιο 3,5 €.

Πιο περίπλοκο το τέχνασμα της εταιρείας που δηλώνει στην ιστοσελίδα της ότι προσφέρει για τις πρώτες 2.000 KWh τιμή 0,149 €/ KWh. Την ίδια στιγμή στην ΡΑΕ έχει δηλώσει τιμή κιλοβατώρας 0,486 €/ KWh.

Ένα ακόμη «τρικ» στους λογαριασμούς είναι αυτό που παρουσιάζεται ως επιβράβευση αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί βαριά ποινή για τον καταναλωτή.

Πάροχος που δήλωσε στη ΡΑΕ τιμή κιλοβατώρας 0,595 ευρώ, παρουσιάζει στην ιστοσελίδα 20% έκπτωση συνέπειας, χωρίς όμως να διευκρινίζει το χρονικό περιθώριο της συνέπειας.

Με την έκπτωση, η τιμή κιλοβατώρας πέφτει στα 0,476 €/ KWh και οδηγεί, με την κρατική επιδότηση, σε τελική τιμή 0,139 €/ KWh.

Όποιος δεν προλάβει να πληρώσει εντός του χρονικού περιθωρίου που το ξέρει μόνο η εταιρεία και όχι ο καταναλωτής, η έκπτωση χάνεται και το νοικοκυριό καταλήγει να πληρώνει 0,218€/ KWh.

#ΡΕΥΜΑ #ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ_ΡΕΥΜΑ #ΠΑΡΟΧΟΙ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Πηγή dikaiologitika.gr