Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει υποβρύχια drones σχεδιασμένα για τον εντοπισμό θαλάσσιων ναρκών

0
68
Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει υποβρύχια drones σχεδιασμένα για τον εντοπισμό θαλάσσιων ναρκών

Με έξι υποβρύχια drones που θα εξουδετερώνουν θαλάσσιες νάρκες αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση να ενισχύσει την Ουκρανία.

 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα διαθέσει τα υποβρύχια drones στην Ουκρανία και ότι θα εκπαιδεύσει ουκρανούς στρατιωτικούς στον χειρισμό τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ελαφρά και αυτόνομα» μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα αυτά «σχεδιάστηκαν για χρήση σε αβαθή παράκτια περιβάλλοντα» και είναι «ικανά να λειτουργούν αποτελεσματικά σε βάθος ως και 100 μέτρων για να ανιχνεύουν, να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν νάρκες (…) ώστε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό να μπορεί να τις εξουδετερώνει», εξήγησε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δεκάδες μέλη του ουκρανικού Ναυτικού θα εκπαιδευτούν στη χρήση αυτών των drones κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών, η εκπαίδευση έχει ήδη αρχίσει για τους πρώτους εξ αυτών». Η εκπαίδευση στη χρήση τους θα γίνει από στρατιωτικούς της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

#ΝΑΡΚΕΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #DRONES

Πηγή dikaiologitika.gr