Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας

0
18
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας

Να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας ζητά με ανάρτησή της στα social media, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου με αφορμή τις πρόσφατες γυναικοκτονίες.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 24ωρα τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, αλλά και τις γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά σήμερα – δια στόματος Ράνιας Σβίγκου – τη νομική αναγνώριση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του συγκεκριμένου ειδεχθούς εγκλήματος.

Σε ανάρτησή της, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα:

Δύο γυναικοκτονίες σε διάστημα 24 ωρών. Να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας, να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης βίας, με ξενώνες, ψυχολογική στήριξη, νομική βοήθεια. Προπαντός, να αλλάξουν οι συνειδήσεις. Έχουμε ήδη αργήσει.

https://platform.twitter.com/widgets.js

«Να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία»

Με αφορμή τις πρόσφατες γυναικοκτονίες, όμως, δήλωση παραχώρησε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟ και Αντιπροέδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Οι τελευταίες μέρες μας σόκαραν όλους. Ζούμε μια πραγματική έκρηξη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, γυναικοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων . Πρόκειται για μια νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αποδεχτούμε, να ανεχτούμε, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους, την κοινωνία μας, την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας.

Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση. Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ #ΡΑΝΙΑ_ΣΒΙΓΚΟΥ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ

Πηγή dikaiologitika.gr