Νέες προκλήσεις Ακάρ — Πυρά κατά Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια

0
40

Νέες προκλήσεις Ακάρ — Πυρά κατά Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu, στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια.

Επέμεινε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, απείλησε την Ελλάδα ώστε «να μην επιχειρήσει νέες περιπέτειες, διότι θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις». Επιπρόσθετα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επικέντρωσε τα βέλη κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και του Ν. Δένδια, αναφέροντας ειδικότερα ότι θυσιάζουν τον διάλογο για προσωπικό τους όφελος.

Δεν προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου που τους περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια, είπε ο Ακάρ και συνέχισε «Μας κατηγορούν για νέο οθωμανισμό, δεν υπάρχει κάτι τετοιο».
Η Τουρκία, επέμεινε ο Ακάρ, δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της. Ας επικρατήσει η ειρήνη και η σταθερότητα, ας κάνουμε το Αιγαίο πέλαγος, θάλασσα ειρήνης ας το αναπτύξουμε».

Ακόμα, ο Χουλουσί Ακάρ είπε μεταξύ άλλων και μια σημαντική πληροφορία ότι στις 15 Αυγούστου η Τουρκία αρχίζει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα F16.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr